fbpx

Guidet tur i projekt vildskov

Få indblik i hvordan man omlægger traditionel skovbrug og landbrug til naturnær vildskov.

Sensommer tur den 19 august kl. 11.00 – parker hos Holmely.

Holmely ligger tæt på en skønt naturområde med bæk, skov, søer og hede, og det har en af naboerne draget fuld nytte af i ønsket om at udvikle en vildskov på deres store ejendom.

Thomas har beskæftiget sig som naturforvalter i mange år og åbner nu op for hans og Christines ejendom, eksklusivt for Holmelys gæster til en guidet tur rundt i deres projekt med at oprette en vildskov.

Thomas og Christine skriver selv om deres projekt:

Vi har flere naturprojekter på ejendommen.Vi vil gerne præsentere hvilke tiltag der er iværksat og hvad gavn de gør. Det tager for eksempel rigtig mange år før et nyplantet område med skovfyr eller eg – som før var landbrugsjord – bliver til lysåbne skove med gamle krogede træer og en underskov af lave buske. Det er således meget langsigtede planer, der skal inkorporeres i naturforvaltningen på en ejendom, der omlægges fra konventionel skov- og landbrugsdrift til naturnær ejendomsdrift. Derudover har vi som sagt flere steder med vildtskovspræg, hvor naturlig kontinuitet, sammenbrud (såsom storm, nedbrydersvampe, insekter mv.) og i øvrigt fred og ro er nogle af overskrifterne.

Den guidede tur er for maksimum 4 personer.

Turen er gratis, formålet er at udbrede kendskabet til vild natur i Danmark – sejt!

Bemærk du skal være: voksen og ret mobil, ikke for sart. Det er meget stejlt rundt i skoven, man skal måske klatre over eller under væltede træer og brombærbuskene kan rive lidt i bukserne.

Påklædning; gode vandresko/støvler, lange glatte bukser og lange ærmer.

Tilmelding: skriv til heidi@hosholmely.dk

Tilmeld dig her

Skriv et svar