Ophold og rundrejse i tæt kontakt med naturen

Sø & Kildevæld
elcykel ferie

Denne miniferie tager jer ud til smukke og spændende kildevæld, vandløb og søer. I kommer til Gudenåens og Skjernåens udspring i Tinnet Krat. En kort cykeltur tager jer til historiske Rørbæk sø.

I følger Hærvejen til området omkring Vrads hede med genoprettede kildevæld og smukke skovsøer.

Program

DAG 1 - FREDAG - ANKOMST OG DEN GENFUNDNE BRO<

14.00 - 16.00: Ankomst Holmely og indtjekning. Det er muligt at tjekke ind senere, skriv en kommentar om ankomst når I booker.

Når I ankommer til Holmely bliver I vist rundt på stedet og får tildelt jeres valgte overnatningsform. Der er redt op og der ligger håndklæder klar til jer.

16.00 - 18.30: Cykeltur til Den Genfundne Bro. Efter indtjekning er det muligt at tage en fin eftermiddags tur til Den Genfundne Bro kun 12 km fra Holmely. Den Genfundne Bro er bygget i 1899 og var en del af den gamle Horsens - Silkeborg banestien. Læs historien om broen her.

19:00: Tapas omkring bålet eller i stuen. Vi slutter dagen af med Holmely tapas og nyder den omkring bålet i haven eller ved dårligt vejr inde i huset. Gå til ro i frisk sengetøj til lyden af solsorten der synger sin godnat sang.


DAG 2 - LØRDAG - SØ & KILDEVÆLD MED HISTORISK ISLÆT

8.00 - 9.00: Morgenmad. Holmelys store morgenbuffet med 2 slags ost, 2 slags pålæg, æg, yoghurt, müsli, brød, juice, kaffe og te. 

10.00:  Start på Sø & Kildevæld turen på 62 km. Inden afgang bliver cykeltaskerne pakket med snacks og vand til turen. I får forklaret ruten og udleveret en detaljeret rutebeskrivelse. På denne tur køres der først ud til Tinnet krat, hvor Gudenåen og Skjernåen har sit udspring. Efter et besøg ved kilderne og resterne af et badeland fra 1930’erne trædes der igen i pedalerne og i kommer til Rørbæk sø. Det er muligt at gå en kort tur ved Rørbæk sø, hvorefter der spises frokost på den nye Rørbæk sø Restaurant.

Efter frokost på Rørbæksø Restaurant går turen mod Vrads området. Inden Vrads kommer i til smukke Torup sø, tag et hvil her og nyd udsigten. Herfra cykles en kort afstand til Sillerup Væld. Ønskes en kortere tur kan man undlade at cykle til Sillerup Væld og fortsætte turen mod Vrads St. hvor man i sæsonen kan vælge at tage turen med veteran toget til Bryrup - afgang kl. 16.15

Fra Bryrup følges Bryrup banestien tilbage til Holmely.

17.30:  Aftensmad på Holmely. Efter en dejlig dag på cyklen ender i tilbage på Holmely. Aftensmad bliver bragt til Holmely fra den lokale restaurant Det Gamle Posthus som servere en cremet risotto med årstidens dampede grøntsager, syltede tomater og dagens fisk. Drikkevare kan købes på Holmely.

Det er muligt at tænde et bål og hygge med snak og fortællinger fra tidligere tider men også dagens store oplevelser.


DAG 3 - SØNDAG - CHECK UD ELLER START PÅ TILKØBT TUR

8.00 - 9.00:  Morgenmad. Holmelys store morgenbuffet.

10.00: Check ud

Eller start på turen til Klostermølle og Sukkertoppen.

------ Tilvalg -------

10.00: Start på Klostermølle & Sukkertoppen turen.

16.00: Ankomst tilbage på Holmely

17.00: Efter en dejlig dag på cyklen ender i tilbage på Holmely. Aftensmad bliver bragt bragt til Holmely fra den lokale restaurant.

 

 

Sø & Kildevæld

Book din miniferie her

Step 1: vælg dato
Step 2: vælg om I skal have ekstra tur og om i selv har cykler med.
Her skal I også udfylde oplysninger og godkende handelsbetingelser.
Step 3: Sikker betaling med kreditkort

Searching Availability...

Mere om Sø og kildevæld ruten

I Midtjylland, på den jyske højderyg, udspringer Danmarks to største åer, Gudenåen og Skjernåen, med kun få hundrede meters afstand og løber i hver sin retning mod havet. Samme sted krydser Hærvejen ådalen, hvor den gennem årtusinder har været Jyllands hovedvej nr.1. Egekrattene vokser overalt i landskabet og området er fyldt med spændende kulturhistorie indrammet af smuk og afvekslende natur. 

Gudenåen er med sine 160 km Danmarks længste vandløb, mens Skjernåen med sine 94 km er det 4. længste og det vandrigeste.

De to åer har deres udspring med få hundrede meters mellemrum i den samme nordsydgående dalsænkning ved hovedvandskellet på den jyske højderyg. Området består af 596 hektar fredet egekrat, overdrev og enge.

Hvis du har spørgsmål

Ring på 51 94 67 09
Email til heidi@hosholmely.dk