fbpx

Vandretur Bryrup Langsø og Karlsø

Vandrestier langs søerne og en smuk udsigt fra grenen

Der er 3,5 km. til parkeringspladsen ved Karlsø, dertil en lille vandre sti for at nå om på den anden side af søen. Her findes en lille strand hvor man nemt kommer i vandet. Der oplysninger om vandforhold og en redningskrans. Søen er smukt beliggende mellem høje skrænter og gamle træer. I søen er der massere af liv; svaner, gråstrubet lappedykker, gråand, troldand, krikand og blishøne. Fiskearter såsom skalle, aborre, muslinger og få men store gedder.

Stierne i området er primitive, fordi man kun har ønsket at sikre, at ruterne er fremkommelige. Ruterne er afmærkede med lave træpæle med et symbol på. I våde perioder kan gummistøvler anbefales på stierne. På turistbureauet i Bryrup kan der købes fiskekort og kort over fiskemuligheder.

Den afmærkede rute langs Bryrup Langsø tager udgangspunkt i en P-plads sydvest for søen og går langs sydsiden af søen frem til grenen, hvor turen går rundt, før man vender tilbage ad samme vej. Turen er på lidt over 6 km og foregår i et bakket terræn med smalle skov- og grusstier, men kan nok gøres på en time.

Hvis man blot vil besøge opholdsarealet Grenen, kan det gøres fra Kæmpesmøllevej, der løber mellem Bryrup Langsø og Karlsø mod øst. Fra en P-plads på denne vej udgår en afmærket, 1,5 km lang rute omkring Karlsø. Hvis man vil besøge begge søer med udgangspunkt i P-pladsen syd for Bryrup by, bliver turen alt i alt på 6,5 km.

Om Bryrup Langsø

De nærmeste omgivelser mod syd er skovklædte bakker med spredte helårshuse og fritidshuse. Hovedtilløbet er Nimdrup Bæk, som løber til søen fra sydøst. Bryrup Å fortsætter som afløb i søens vestende til Kvindsø og Kulsø og videre herfra ud i Salten Å-systemet, som ender i Gudenåen syd for Gammel Rye. Foruden Nimdrup Bæk løber en række mindre vandløb til søen, blandt andet Kringel Bæk og Kaldal Bæk.

(Kilde: https://www.fredninger.dk/fredning/bryrup-langsoe-og-karlsoe/)

Plus kode – indsæt koden i Google maps på din telefon:

2G7R+WH Bryrup

Skriv et svar