Ophold og rundrejse med lokale specialiteter

Gourmet elcykel ferie

Denne miniferie tager jer ud til nogle af Midtjyllands fineste delikatesse- og gårdbutikker beliggende i landlige omgivelser. Butikkerne emmer af hygge, lokale kvalitetsvarer og inspirerende mad og drikke. Ruterne løber igennem søhøjlandet med smukke vandløb, søer og skove.

Program

Smuk morgen på Holmely med glamping i baggrunden
Vrads station
Gammel papirfabrik ved Klostermølle
Snabe Igelsø

DAG 1 - TORSDAG - ANKOMST OG DEN GENFUNDNE BRO

14.00 - 16.00: Ankomst Holmely og indtjekning. Det er muligt at tjekke ind senere, skriv en kommentar om ankomst når I booker.

Når I ankommer til Holmely bliver I vist rundt på stedet og får tildelt jeres valgte overnatningsform. Der er redt op og der ligger håndklæder klar til jer.

16.00 - 18.30: Cykeltur til Den Genfundne Bro. Efter indtjekning og en kop kaffe med kage startes den lille eftermiddags tur til Den Genfundne Bro kun 12 km fra Holmely. Den Genfundne Bro er bygget i 1899 og var en del af den gamle Horsens - Silkeborg banestien. Læs historien om broen her.

19:00: Aftensmad. Denne aften har i selv mulighed for at vælge jeres aftens måltid. Holmely anbefaler restaurant Rummelig og Café Banestien begge beliggende lige på banestien i centrum af Brædstrup. Det er også muligt at købe en velsmagerende ret, som Holmely kokken Xenia har lavet. Retten er til opvarmning over bål eller i køkkenet.


DAG 2 - FREDAG - GOURMET TUREN MED STOP HOS KVALITETS GÅRDBUTIKKER

8.00 - 9.00: Morgenmad. Holmelys store morgenbuffet med ost fra Them ost, parmaskinke, æg, marmelade, skyr, müsli, brød, juice, kaffe og te. 

10.00:  Start på Gourmet turen på ca. 55 km. Inden afgang bliver cykeltaskerne pakket med snacks og vand til turen. I får forklaret ruten og udleveret en detaljeret rutebeskrivelse.

På Gourmet turen køres der først ud til Skovgård hvor der serveres en meget lækker tapas med blandt andet kød fra egen avl. Joan vil fortælle lidt om Skovgård. Selve butikken emmer af kvalitetsråvarer og kød fra egne dyr, både okse, kalve- og svinekød. Her er ikke brugt tilsætningsstoffer og vækstfremmere og dyrene er garanteret et godt liv, besøg f.eks. grisene der går og roder i jorden ude på markerne. 
På vejen tilbage mod Them ligger den økologiske gårdbutik og gård Gothenborg. Her finder du en verden af økologisk fjerkræ, ænder, skovkyllinger, gæs og kalkuner. 

Efter et besøg hos kødproducenterne skal der nu smages på ost. Det gamle andelsmejeri Them ost ligger en kort cykeltur væk. Her findes alverdens oste og frisk mælk fra gårdene i oplandet. Når maverne er fulde og måske cykeltaskerne med delikatesser er det tid at vende hjemad. Her cykles af den gamle jernbane sti som går mellem Silkeborg og Horsens. Mulighed for at stoppe for kaffe på Restaurant Vrads st. 

19.00:  Hjemkomst og aftensmad på Holmely. Menuen hentes hos lokale restauratøre til aftensmaden serveres et glas vin. Køb af drikkevare såsom vin, lokale øl og ciders, lokale gins og italienske økologiske sodavand og læskedrikke.


DAG 3 - LØRDAG - CHECK UD ELLER START PÅ TILKØBT TUR

8.00 - 9.00:  Morgenmad. Holmelys store morgenbuffet.

11.00: Check ud

Eller start på turen til Klostermølle og Sukkertoppen.

------ Tilvalg -------

10.00: Start på Klostermølle & Sukkertoppen turen. Læs mere her https://hosholmely.dk/holmely-elcykel-ture/klostermoelle-sukkertoppen/

16.00: Ankomst tilbage på Holmely

19.00: Efter en dejlig dag på cyklen ender i tilbage på Holmely. Menuen hentes hos lokale restauratører.

 

Gourmet elcykel tur

Book din miniferie her

Step 1: vælg dato
Step 2: vælg om I skal have ekstra tur og om i selv har cykler med.
Her skal I også udfylde oplysninger og godkende handelsbetingelser.
Step 3: Sikker betaling med kreditkort

Pris for 2 personer; 4800 kr.
Pris for 2 personer med egne cykler; 3600 kr.

Opholdets varighed: torsdag til lørdag ( tilkøb af ekstra ophold og elcykel tur lørdag)
Pris ekstra tur 2 personer; 2970 kr.

Måneder: april, maj, juni, juli, august, september

ENGLISH
Price for 2 people; DKK 4800
Price for 2 people with your own bikes; DKK 3600

Duration of stay: Thursday to Saturday (purchase of extra stay and electric bike trip on Saturday)
Price extra trip 2 people; DKK 2970

Months: April, May, June, July, August, September

Searching Availability...

Et besøg på Skovgaard er en oplevelse

Her finder du kvalitetskød fra Skovgårds egne dyr, både okse, kalve- og svinekød, med fuld sikkerhed for, at der ikke er anvendt tilsætningsstoffer eller vækstfremmere og med garanti for god dyrevelfærd. Alt er under streng kontrol og godkendt af Levnedsmiddelstyrelsen.

Butikken er hyggeligt indrettet, som en gammel købmandsbutik. Her kan du gå på indkøb og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Udover kvalitetskød sælger vi specialiteter som isdesserter, friskmalet kaffe, te, et stort udvalg af olier, balsamico, salte, krydderier, pesto, oste, marmelade, chokolade, brugskunst og meget mere. Vi har egen vinkælder, med et udsøgt sortiment af vin, øl og lidt spiritus.

Det er valgfrit om I har lyst til at kigge til frilandsgrisene, der løber rundt på marken.

Them Andelsmejeri - god mælk og godt håndværk

Hos Them Andelsmejeri ligger vi vægt på gammeldags omhu og mælk fra køer der trives. Vi henter dagligt frisk mælk af den allerbedste kvalitet i egne tankbiler fra egne gårde. 13 landmænd ejer mejeriet, og alle gårderne ligger i det smukke område omkring Them.

Der skal god mælk og godt håndværk til at lave god ost. Det har Them Andelsmejeri holdt stædigt fast i siden 1888.

I butikken finder du et stort udvalg af special oste, frisk mælk og smør.

Skovgård

Velkommen til Gothenborg

I det smukke midtjylland ligger den økologiske gårdbutik og gård Gothenborg. Her finder du en verden af økologisk fjerkræ, ænder, skovkyllinger, gæs og kalkuner.

Med udgangspunkt i de smukke fugle laves smagfuld mad i vores økologiske landkøkken. Mad tillavet fra bunden af gårdens eget fjerkræ serveres til selskaber, møder og arrangementer i vores stemningsfulde landlige selskabslokaler. Ligesom de kan købes som nem mad i vores gårdbutik og webshop. Her finder du også alle slags udskæringer.

Inkluderet i prisen

 • Elcykel model WINTHER SUPERBE 1 (hvis valgt)
 • Cykeltasker
 • Kort med rutebeskrivelse
 • Frokost fredag 
 • Snacks er pakket med i cykeltaskerne
 • Aftensmad fredag- drikkevarer tilkøbes
 • 2 x overnatning hos Holmely med opredning
 • Håndklæder og lækre bæredygtige bade produkter
 • Morgenmadsbuffet fredag og lørdag

Ikke inkluderet i prisen

 • Torsdag; aftensmad og drikkelse - her spiser i på restaurant I Brædstrup og kan derfor selv vælge fra menuen.
  Vælg mellem Café Banestien eller Restaurant Rummelig.
 • Fredag; drikkevarer til aftensmaden. På Holmely vil der være et udvalg af økologiske øl, vin og vand til salg.
 • Cykelhjelm (kan lånes)

Gode råd til pakkeliste

 • Cykelshorts. Et par almindelige bukser beskytter ikke mod det slid, der vil forekomme mod sadlen. De dobbelte puder i cykelbukser giver dig mulighed for at glide fra side til side på sadlen uden, at dette går ud over huden, hvormed du får en langt mere afslappet stilling på cyklen uden at blive øm.
 • Regnslag. I tilfælde af regnvejr er det en god idé at pakke et regnslag. Man kan få specielle regnslag til at cykle i som kan dække hænder og arme når de har fat i styret.
 • Cykelhjelm. Det er ikke et krav fra vores side, men det er altid en god idé at bære en cykelhjelm især når der cykles på veje med motortrafik.

Support undervejs

Vores cykler er vedligeholdt efter producentens anvisning og vi har altid en ekstra cykel i reserve hvis det bliver nødvendigt.

Er der spørgsmål undervejs er vi ved telefonen. Vi vil hellere have at I ringer en gang for meget end engang for lidt.

Ring på telefon: 51 94 67 09

Det var så godt!

Gourmet cykel rute: Vi nød i den grad opholdet; Heidi skabte de perfekte rammer og er dedikeret, nærværende og en fantastisk vært.
Lise / Sønderborg

Kan absolut anbefales

Har lige været på cykelferie. (Gourmet ruten) Heidi er en fantastisk vært og cykelturene er gennem flot natur.

Marianne og Jørgen / Tønder

Hvis du har spørgsmål

Ring på 51 94 67 09
Email til heidi@hosholmely.dk