Ophold og rundrejse med lokale specialiteter

Gourmet elcykel ferie

Denne miniferie tager jer ud til nogle af Midtjyllands fineste delikatesse- og gårdbutikker beliggende i landlige omgivelser. Butikkerne emmer af hygge, lokale kvalitetsvarer og inspirerende mad og drikke. Ruterne løber igennem søhøjlandet med smukke vandløb, søer og skove.

Program

DAG 1 - TORSDAG - ANKOMST OG DEN GENFUNDNE BRO

14.00 - 16.00: Ankomst Holmely og indtjekning. Det er muligt at tjekke ind senere, skriv en kommentar om ankomst når I booker.

Når I ankommer til Holmely bliver I vist rundt på stedet og får tildelt jeres valgte overnatningsform. Der er redt op og der ligger håndklæder klar til jer.

16.00 - 18.30: Cykeltur til Den Genfundne Bro. Efter indtjekning og en kop kaffe med kage startes den lille eftermiddags tur til Den Genfundne Bro kun 12 km fra Holmely. Den Genfundne Bro er bygget i 1899 og var en del af den gamle Horsens - Silkeborg banestien. Læs historien om broen her.

19:00: Aftensmad. Denne aften har i selv mulighed for at vælge jeres aftens måltid. Holmely anbefaler restauranten Det Gamle Posthus og Café Banestien begge beliggende lige på banestien i centrum af Brædstrup. Det er også muligt at købe en velsmagerende ret, som Holmely kokken Xenia har lavet. Retten er til opvarmning over bål eller i køkkenet.


DAG 2 - FREDAG - GOURMET TUREN MED STOP HOS KVALITETS GÅRDBUTIKKER

8.00 - 9.00: Morgenmad. Holmelys store morgenbuffet med 2 slags ost, 2 slags pålæg, æg, yoghurt, müsli, brød, juice, kaffe og te. 

10.00:  Start på Gourmet turen på ca. 55 km. Inden afgang bliver cykeltaskerne pakket med snacks og vand til turen. I får forklaret ruten og udleveret en detaljeret rutebeskrivelse.

På Gourmet turen køres der først ud til Skovgård hvor der serveres en meget lækker tapas med blandt andet kød fra egen avl. Joan vil fortælle lidt om Skovgård. Selve butikken emmer af kvalitetsråvarer og kød fra egne dyr, både okse, kalve- og svinekød. Her er ikke brugt tilsætningsstoffer og vækstfremmere og dyrene er garanteret et godt liv, besøg f.eks. grisene der går og roder i jorden ude på markerne. 

Efter et besøg hos kødproducenterne skal der nu smages på ost. Det gamle andelsmejeri Them ost ligger en kort cykeltur væk. Her findes alverdens oste og frisk mælk fra gårdene i oplandet. Når maverne er fulde og måske cykeltaskerne med delikatesser er det tid at vende hjemad. Her cykles af den gamle jernbane sti som går mellem Silkeborg og Horsens. Mulighed for at stoppe for kaffe på Restaurant Vrads st. 

19.00:  Hjemkomst og aftensmad på Holmely. Holmely kokken Xenia vil stå for en lækker 2 retters menu. Drikkevare kan købes på Holmely her iblandt øl fra det lokale bryghus, gin fra Vrads destilleri og udvalgte vine.

Det er muligt at tænde et bål og hygge med snak og fortællinger fra tidligere tider men også dagens store oplevelser.


DAG 3 - LØRDAG - CHECK UD ELLER START PÅ TILKØBT TUR

8.00 - 9.00:  Morgenmad. Holmelys store morgenbuffet.

11.00: Check ud

Eller start på turen til Klostermølle og Sukkertoppen.

------ Tilvalg -------

10.00: Start på Klostermølle & Sukkertoppen turen.

16.00: Ankomst tilbage på Holmely

19.00: Efter en dejlig dag på cyklen ender i tilbage på Holmely. Aftensmaden er lavet af Holmely kokken Xenia.

 

Det var så godt!

Gourmet cykel rute: Vi nød i den grad opholdet; Heidi skabte de perfekte rammer og er dedikeret, nærværende og en fantastisk vært.
Lise / Sønderborg

Kan absolut anbefales

Har lige været på cykelferie. (Gourmet ruten) Heidi er en fantastisk vært og cykelturene er gennem flot natur.

Marianne og Jørgen / Tønder
Gourmet elcykel tur

Book din miniferie her

Step 1: vælg dato
Step 2: vælg om I skal have ekstra tur og om i selv har cykler med.
Her skal I også udfylde oplysninger og godkende handelsbetingelser.
Step 3: Sikker betaling med kreditkort

Searching Availability...

Et besøg på Skovgaard er en oplevelse

Her finder du kvalitetskød fra Skovgårds egne dyr, både okse, kalve- og svinekød, med fuld sikkerhed for, at der ikke er anvendt tilsætningsstoffer eller vækstfremmere og med garanti for god dyrevelfærd. Alt er under streng kontrol og godkendt af Levnedsmiddelstyrelsen.

Butikken er hyggeligt indrettet, som en gammel købmandsbutik. Her kan du gå på indkøb og få en oplevelse ud over det sædvanlige. Udover kvalitetskød sælger vi specialiteter som isdesserter, friskmalet kaffe, te, et stort udvalg af olier, balsamico, salte, krydderier, pesto, oste, marmelade, chokolade, brugskunst og meget mere. Vi har egen vinkælder, med et udsøgt sortiment af vin, øl og lidt spiritus.

Det er valgfrit om I har lyst til at kigge til frilandsgrisene, der løber rundt på marken.

Them Andelsmejeri - god mælk og godt håndværk

Hos Them Andelsmejeri ligger vi vægt på gammeldags omhu og mælk fra køer der trives. Vi henter dagligt frisk mælk af den allerbedste kvalitet i egne tankbiler fra egne gårde. 13 landmænd ejer mejeriet, og alle gårderne ligger i det smukke område omkring Them.

Der skal god mælk og godt håndværk til at lave god ost. Det har Them Andelsmejeri holdt stædigt fast i siden 1888.

I butikken finder du et stort udvalg af special oste, frisk mælk og smør.

Skovgård

Hvis du har spørgsmål

Ring på 51 94 67 09
Email til heidi@hosholmely.dk