Overnatning i en tipi med brændeovn til madlavning og varme

Der er lunt og hyggeligt i tipien, her lugter af røg og de fugtige sokker hænger til tørre. Maden står og simrer på brændeovnen, mens mørket har sænket sig udenfor. Nu er det tid til fortællinger og hygge.

Faciliteter

I tipien finder du

  • Små potter og en kedel
  • Små siddepads
  • Belysning
  • Hjernevrider spil

Brænde tilkøbes: stor balje koster 50 kr.

Toilet: Der er muldtoilet på marken tæt på tipien.

Bad: Kan tilkøbes og findes i huset. Et bad koster 25 kr.

Morgenmad: Det er muligt at købe morgenmad, der består af 2 rundstykker med smør og ost og en juicebrik for 50 kr.

– Morgenmad: Juni, Juli og august bestående af yoghurt, brød, smør, ost, pølse, æg, juice, kaffe og te = 95 kr. Mulighed for at smøre madpakke = 55 kr. per person. Hvis i ønsker morgenmad og smør-selv frokost skal dette oplyses ved booking.

Læs mere på denne side

   Hvad skal med i rygsækken

Kogegrej

I tipien findes et mindre grydesæt og kedel, nok til at lave mindre måltider. Medbring evt. selv større gryde, pande, grydeske mm.

Sovepose og liggeunderlag

Et godt liggeunderlag og sovepose er alfa omega i forhold til at holde kulden fra jorden. Når du sidder i tipien er det vigtigt at holde dig varm fra kulden fra jorden. Læs evt. blogindlæg om hvordan du bedst holder dig varm når du sover ude. 

Pandelampe eller lygte

Der er lys i teltet, men hvis du skal ud og tisse i løbet af natten, er en pandelampe en god idé. I vinter halvåret bliver her tidligt mørkt, og det kan være svært at finde rundt uden en lygte.

Spisegrej

Når du har lavet din mad skal den spises. Medbring små skåle til at spise af, det er bare nemmere når man sidder med maden. Medbring også kniv, gaffel eller ske.

Mad

Mad og drikke skal der til. Maden kan tilberedes på ovnen. Overfladen er lille, men er der godt fyret op kan der laves meget mad på kort tid. Risterne på siden er velegnet til at holde forberedt mad varmt.

SÅDAN BRUGER DU OVNEN

DET ER NEMT – FØLG DENNE GUIDE

1

OPTÆNDING AF BRÆNDEOVN

I Grejragen finder du optændingsblokke og tørt brænde. Sørg for at tænde op bagerst i ovnen lige under udtrækket til skorstenen og ovenpå den rist der ligger i ovnen. Det er vigtigt at der fra starten kommer godt ild i brændet, så skorstenen hurtig varmes op. Luk først lugen når der er gang i ilden, åben kun lugen for at ligge brænde på. Luft indtag kan justeres i lågen til ovnen.

2

PLEJE AF ILDEN

Hold gang i ilden med det tørre brænde. Ovnen bliver hurtig varm, så selvom der føles koldt så lad være med at lægge for meget brænde på så i dræber ilden. Forsøg aldrig at tage brændet ud af ovnen. OBS!! Rør ikke ovn og skorsten efter der er tændt op. Disse bliver hurtigt ekstrem varme! OBS!!

3

TILBEREDNING AF MAD

Tilbered jeres mad på ovnen og brug sideristerne til at stille gryder og pander på. Stil dem ALDRIG på gulvet i teltet. Har i brug for mere plads til at sætte varme genstande på, kan teltbunden lynes op og trækkes til side, og dermed kommer jorden til syne (lynlås ved udgangen). Der ligger handsker i Grejragen der kan bruges til at håndtere varme ting i teltet.

Book et ophold i tipi med brændeovn. Send en mail eller SMS med info.

Heidi

Telefon: 51946709

Email: heidi@hosholmely.dk

Har du spørgsmål er du også meget velkommen til at kontakte mig.

Pris pr. overnatning for op til 4 personer: 495,- skal betales med det samme for at booking er gældende.

Følgende regler gælder

Ved aflysning:
10 dage før = fuld refusion
5 dage før = halv refusion
Herefter ingen refusion.

Indtjekning efter kl. 14.00 – Tjek ud kl. 11.00

Al ophold i Tipi og på ejendommen er på ejet ansvar.