Holmelys Horsens Fjord rundt

Denne cykeltur tager jer rundt om Horsens Fjord. Her skal I opleve fjorden fra fastlandet med smukke slotte og Morten Koch natur.
Slow living på øerne Hjarnø og Alrø. Kulturlivet i Horsens og Danmarks bedste bøfsandwich.
Undervejs er overnatning og måltider arrangeret for jer.

Book her

Elcykel miniferie

Turen er planlagt. Overnatning booket, færgebilletter bestilt. I skal bare hoppe på cyklerne og nyde 3 dage spækket med sublime oplevelser.

Hjarnø

Hjarnø

Hjarnø, en dansk ø rig med vikingehistorie og naturpragt. Oplev gamle stenskibsmonumenter, besøg den charmerende lille kirke, og udforsk mangfoldigt fugleliv i strandengene. Nyd naturskønne vandreture, lokalt køkken og fredelige picnics.

Shop now

Alrø

Tag på en rejse til Alrø, den største og mest fortryllende af de tre øer, der ligger i den fredfyldte Horsens Fjord. Alrø er formet af tidens hænder siden stenalderen og er et levende gobelin af historie og naturskønhed.
Shop now
Horsens Fjord

SMUK NATUR 

Nem og bekvemt på elcykel

3 dage, 86 kilometer, 2 øer og 1 fjord. 

Denne dejlige elcykeltur på 86 kilometer bringer jer gennem varieret landskab. På en tur rundt om fjorden skal I opleve skov, strand, bølgende marklandskab, idylliske landsbyer, maritime havnemiljøer, skønne udsigtspunkter, charmerende øer og Horsens by med alle dens kulturoplevelser og aktiviteter.

Book her

Program

DAG 1 - ONSDAG

8.00: Afgang fra Holmely. Parkering er gratis. Mulighed for at booke overnatning tirsdag til onsdag.

Når I ankommer til Holmely står cyklerne klar til afgang. På cyklerne er der monteret store og rummelige cykeltasker til opbevaring.

9.00: Den Genfundne Bro. Første stop er Den Genfundne Bro kun 12 km fra Holmely. Den Genfundne Bro er bygget i 1899 og var en del af den gamle Horsens - Silkeborg banestien. Læs historien om broen her.

9.30 - 12.00: I følger Bryrup banestien videre mod Horsens, på vejen kommer i over Vestbirk sø igennem smuk natur og mindre byer. 

12.00: Horsens. I ankommer til Horsens Kunstmuseum som ligger smukt i Caroline Amalie Lund parken med udsigt over Horsens Fjord. Der tid til besøg på Kunstmuseet og/eller Horsens Museum. Frokosten nydes på Horsens Kunstmuseum hvor de kan tilbyde Danmarks bedste bøfsandwich.

14.00: I forlader Horsens og drager langs planetstien mod Boller slot. Boller slots have er smuk og her står en over 1000 år gammel eg. Gå en tur rundt i haven som også byder på en japansk inspireret område og en fuchsia have. 

15.00: På cyklerne igen og videre mod Horsens Fjord sydspids. 

16.00: Ankomst til Borre Knob hotel. Her skal i overnatte så her skal i tage oppakning af cyklerne og tage batterierne med så i kan lade dem over natten. 

17.00 - 18.30: Mulighed for at vandre ud på Borre Knob cykle til Glud museum eller til Danmarks Ferguson museum.

19.00: 2 retters menu på Borre Knob hotel. 
(overnatning, aftensmad og morgenmad er betalt)

 


DAG 2 - TORSDAG

8.00 - 9.00: Morgenmad på Borre Knob hotel umiddelbart efter morgenmad afgang fra hotellet. 

10.00 eller 10.20 eller 10.40: vælg selv hvilken færge afgang i vil med. Færgen sejler fra Snaptun færgeleje

11.00: Ankomst til Hjarnø. Besøg Danmarks anden mindste kirke, Det Grafiske magasin, Vestergård Mølle gårdbutik, Galleri kirkesvinget, Hårup keramik, Vikinge skibssætningen.

13:00 Frokost på Den Gamle Smedje. 

15.30: Færgelejet, tag cykelfærgen til Alrø. Begge færger er betalt.

16.00: Checkin hos Tine på Galleri Mynster. Find de fine gårde Bakkegården og Møllegården disse gårde kan genfindes i Mortens Korchs forfatterskab.

19.00: Aftensmad på Alrø Købsmandsgård hvor de er kendte for deres bisonburger.

(Overnatning og morgenmad på Galleri Mynster er betalt)


DAG 3 - FREDAG

8.00 - 9.00:  Morgenmad. Lækker morgenmad med hjemmebagte brød og lokale råvarer. 

9.00: Afgang fra Alrø. Turen går videre mod Sondrup bakker, her cykler I igennem smuk bakkede landskab. Drej et smut forbi Uldrupgård virkelig smuk og velbevaret 4 længet gård fra 1850.

På stien langs nordsiden af fjorden - besøg de gamle egetræer der ligger ud i vandet.

13.00: Frokost og kaffe og afslapning på Brasseriet på Stensballegård. Brug et par timer på at slappe af og få opladet cykel batterierne.

15.00: Afgang fra Stensballegård. Turen går igen igennem Horsens ved marinaen og ind i centrum. Ude af byen finder I igen Bryrup Banestien og cykler hjemad mod Holmely.

17.30: Ankomst Holmely

(Mulighed for at tilkøbe aftensmad, overnatning og morgenmad)

Searching Availability...

Pakkeliste og support

Inkluderet i prisen

 • Elcykel model WINTHER SUPERBE 1
 • Cykeltasker
 • Kort med rutebeskrivelse
 • Snacks er pakket med i cykeltaskerne
 • Overnatning på Borre Knob hotel inkl. 2 retters menu og morgenmad
 • Færgen fra Snaptun til Hjarnø
 • Færgen fra Hjarnø til Alrø
 • Overnatning og morgenmad på Galleri Mynster
 • Opladning af cykelbatterier
 • Dejlige smil og venlige sjæle på turen

Ikke inkluderet i prisen

 • Onsdag: Frokost på Horsens Kunstmuseum. Entré til museer. Drikkevarer til aftensmaden.
 • Torsdag: Frokost på Den gamle Smedje på Hjarnø og aftensmad på Alrø Købmandsgård
 • Fredag: Frokost, kaffe og kage på Brasseriet på Stensballegård

Gode råd til pakkeliste

 • Cykelshorts. Et par almindelige bukser beskytter ikke mod det slid, der vil forekomme mod sadlen. De dobbelte puder i cykelbukser giver dig mulighed for at glide fra side til side på sadlen uden, at dette går ud over huden, hvormed du får en langt mere afslappet stilling på cyklen uden at blive øm.
 • Regnslag. I tilfælde af regnvejr er det en god idé at pakke et regnslag. Man kan få specielle regnslag til at cykle i som kan dække hænder og arme når de har fat i styret.
 • Cykelhjelm. Det er ikke et krav fra vores side, men det er altid en god idé at bære en cykelhjelm især når der cykles på veje med motortrafik.

Support undervejs

Vores cykler er vedligeholdt efter producentens anvisning og vi har altid en ekstra cykel i reserve hvis det bliver nødvendigt.

Er der spørgsmål undervejs er vi ved telefonen. Vi vil hellere have at I ringer en gang for meget end engang for lidt.

Ring på telefon: 51 94 67 09

Den genfundne bro på elcykel

6 gode grunde til attage på elcykelferie

 1. Godt for afværgelse af demens og styrker den mentale sundhed. Cykling er en slags moderat motion, der har en positiv effekt på udøvernes mentale helbred. Et studie, publiceret i British Medical Journal of Sports Medicine, viser eksempelvis, at moderat motion flere gange om ugen kan afværge demens og øge mental sundhed, og oven i det kommer alt det, vi allerede ved om regelmæssig motions mange fysiske og helbredsmæssige fordele.
 2. Du kommer tættere på naturen. På en elcykel er beslutningen om, at gøre stop og kigge nærmere på de omgivelser du bevæger dig i, nem at tage.
 3. Samtale undervejs. Ved et moderat tempo kan man nemt holde en samtale kørende. Hvad er bedre end at være to eller flere om de oplevelser der møder en undervejs på elcyklen.
 4. Du kommer længere omkring uden at bruge alle dine kræfter. Elcyklen tager dig nemt langt omkring, hjælper du til undervejs kan elcyklens batteri bringe dig ud på en tur op til 80 km.
 5. Dit CO2 aftryk er lavt. En elcykel miniferie hos Holmely tager dig ud på minimum 100 km. cykeltur alt i alt. En lignende tur i bilen ville forbruge 16 kilo Co2, for 16 kilo Co2 ville du kunne flyve i 8 minutter.
 6. Du bruger alle dine sanser. Når du cykler i naturen sætter du gang i alle dine sanser. Dine øjne får tid og ro til at kigge langt og fokusere på deltaljer du kender. Høresansen skærpes da det er naturens lyde der omgiver dig. Lugte træder frem fra skovens skygger og varme marker. Undervejs skal du smage på naturens gaver og du skal føle solen på din hud og måske lidt vand på din kind.